home | Luxe | Exclusief | Wellness | M.I.C.E. | Services | Egypte Special | Contact
Samen reizen boeken vanaf uw bank met online Reisbureau AllTravel Vakantiereizen
Consultant Helpline
contact hotline AllTravel

HOT-LINE:
Afspraken
Informatie
Boekingen

Tel.

Wellness type

Soorten Wellness Behandelingen en Therapieën

  • Thalasso
  • Ayurveda
  • Thai Massage
  • Dode Zee

Thalasso

Thalassa is het Griekse woord voor zee. Therapeia (= behandeling) betekent therapie. Vandaar de definitie: Thalassotherapie is het gebruik van zeewater voor therapeutische doeleinden. Ook het zeeklimaat maakt een belangrijk deel uit van de therapie.

Ayurveda

Ayurveda (Ayur=Leven - Veda=Kennis/Wijsheid) is een gezondheidswetenschap uit India met een traditie van duizenden jaren, die de genezende kracht van kruiden, mineralen en andere natuurlijke middelen zoals houtsoorten, schors, wortels, (edel-)stenen, verse bladeren en extracten gebruikt. In Ayurveda vormen massagetherapie, psychotherapie, voedingsleer, enz. een belangrijk onderdeel van het geneeskundig handelen. De behandelingen kunnen voorbereidend, preventief of helend zijn. Kenmerkend zijn de speciale technieken, het gebruik van medicinale kruidenoliën, het grote aantal toepassingen en de massage van vitale punten op het lichaam. Ayurveda heeft tot doel de balans in het lichaam en geest te herstellen.

Thai Massage

Thai massage is een 2500 jaar oude techniek gebruikt om het lichaam te laten ontspannen en de geest te verlichten. Thai massage kent haar oorsprong in India en beïnvloed door Ayurveda en Chineese geneeskunde is een thaise massage nu meer energiek en krachtiger dan de traditionel massage. De naam Thai Yoga Massage ontleent het aan het feit dat de therapeut handen, knieën, benen en voeten gebruikt bij op yoga lijkende strekoefeningen. Thai massage is zowel ontspannend als energie opwekkend.

Thai massage wordt gebruikt ter ontspanning, ter vermindering van stress, op gang brengen van circulatie, geeft een verbeterde beweeglijkheid en stimuleert lichaam en geest. U dient voorafgaand aan een Thai massage altijd bij een arts informeren of deze voor u geschikt is!!

Dode Zee

Wellness aan de Dode Zee bieden wij alleen aan in Jordanië. Reden is dat de omstandigheden beter zijn en er uitstekende wellness spa's zijn. Tevens treft u hier een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor kuurreizen en kuren! Klimatologie is een natuurlijke en veilige vorm van therapie met zeer goede resultaten. Een continue nevel boven de zee zorgt ervoor dat een teveel aan UVB stralen worden gefilterd. Het zoutgehalte in het noordelijke deel van de Dode Zee en de beschutte ligging bieden die extra's welke u niet in het zeer toeristische Israilische deel zult aantreffen. Naast de ervaring van het drijven op het water en het nemen van een modderbad, is het Jordan Dead Sea Hotel - Dead Sea Medical Center - de plaats voor behandelingen bij o.a. psoriasis, artritus en rheumatische aandoeningen. Op wellness gebied worden de mineralen van de Dode Zee in de health & beauty spa's aangewend bij de diverse wellness-behandelingen.


Vraag uw travel consultant om een wellnessreizen voorstel op maat


Back

U heeft in de door ons aangeboden reizen nog niets passends gevonden en / of u wilt meer informatie ter voorbereiding en planning van uw vakantie?
Stel hier uw vraag, en in nauw overleg met u kunnen wij uw reis samenstellen.